Cosmopolitan

Cosmopolitan

Cosmopolitan er en trendy og forfriskende cocktail som er kjent for sin vakre rosa farge og deilige smakskombinasjoner. Denne klassiske cocktailen er en favoritt blant mange cocktail-entusiaster og er perfekt for spesielle anledninger eller bare en koselig kveld med venner.

Cosmopolitan er laget med vodka, tranebærjuice, cointreau og fersk limejuice, og shaken med is for å skape den perfekte balansen mellom søtt, surt og alkoholisk. Den er vanligvis pyntet med en appelsinzest for å gi den en frisk sitrussmak og et snev av aroma.

Denne populære cocktailen er ikke bare deilig, men den ser også fantastisk ut i glasset med sin rosa farge og den forlokkende duften av sitrus og tranebær. Den er perfekt for å imponere gjestene dine på festen eller for å nyte en glamorøs kveld med en touch av luksus.

Så neste gang du vil unne deg noe spesielt, prøv en Cosmopolitan! Den er en klassiker som alltid er i trend, og vil garantert gi deg en smaksopplevelse du vil huske. Så ta frem shakeren, sett på favorittsangen din, og nyt denne lekre cocktailen med stil! Skål!

 

Dette trenger du for å lage en Cosmopolitan:

 • 45 ml vodka
 • 30 ml tranebærjuice
 • 15 ml appelsinlikør (for eksempel Cointreau)
 • 15 ml fersk limesaft
 • Appelsinskall (til pynt)
 • Isbiter

Slik lager du en Cosmopolitan:

 1. Fyll en shaker med isbiter.
 2. Tilsett vodka, tranebærjuice, appelsinlikør og fersk limesaft i shakeren.
 3. Rist godt i ca. 10-15 sekunder.
 4. Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass.
 5. Pynt med en tynn strimmel av appelsinskall.
 6. Server umiddelbart.
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.